MZ Bygg logo
25 år i branschen gör Michael Ljung till en erfaren lagspelare i MZ Bygg-teamet

Michael Ljung inledde sin karriär i byggbranschen redan år 1996. Sedan dess har han verkat både som snickare och platschef – alltid med ett driv att kunna lösa komplexa problem på fältet. Idag arbetar han på MZ Bygg och kompletterar teamet perfekt med sin omfattande erfarenhet och breda kompetens.

Betydande branscherfarenhet
Med 25 års branscherfarenhet har Michael en hel del praktisk kunskap i bagaget. Under årens gång har han inte bara kunnat tillgodose sig en lång karriär inom yrket, utan framför allt mycket betydelsefull förmåga kring problemlösning och potentiella utmaningar på byggen. Erfarenheten är dessutom vad som går hand i hand med det Michael värdesätter mest med sitt yrke – att arbeta i ett högt tempo och kunna ta tidseffektiva beslut.

– Jag är otroligt glad över alla lärdomar jag har kunnat ta till mig sedan jag satte foten i branschen. Det bidrar till att jag idag kan vara handlingskraftig och beslutsfattande i ett högt tempo. Det tycker jag är absolut roligast i min roll – att vara ute på plats där allting händer och kunna lösa de problem som uppstår, berättar Michael.

Nyproduktion i samarbete med Wåhlin Fastigheter
För närvarande arbetar Michael på Ståthållaren 4 i Danderyd, ett gediget projekt där MZ har fått i uppdrag att bygga 14 stycken lägenheter med tillhörande garage. Bygget inleddes med en totalrivning i augusti och fortsätter nu i flera etapper mot slutmålet: nyproducerade lyxlägenheter. Projektet förväntas färdigställas september 2022.

– Det är ett riktigt spännande projekt vi håller på med i Danderyd och jag uppskattar verkligen samarbetet med Wåhlin Fastigheter. Jag och Joakim, som är projektledare från vårt håll, har god kontakt med Wåhlin som kör med öppna kort, är lyhörda och flexibla. Det är aldrig några konstigheter!, avslutar Michael.

Tre snabba med Michael

Vad är det bästa med MZ Bygg som arbetsgivare?
– Det bästa är att det är ett familjärt företag med korta beslutsvägar, det skapar en trygghet och gör att jag känner mig inkluderad på alla vis.

Vad gör du helst på fritiden när du inte arbetar?
– Både jag och mina barn är sportintresserade så det blir mycket hockey, fotboll och golf. På vintern spenderar vi även en hel del tid i vårt hus i Vemdalen, då blir det självklart skidåkning!

Vilka lag är det som gäller i fotboll och hockey?
– Det är IFK Göteborg och Brynäs som gäller.