30 år inom branschen och aldrig fullärd

Tom startade sin karriär inom byggbranschen som timmerman på 80-talet. Sedan dess har han tagit sig an olika roller och de senaste 12 åren har han arbetat som tjänsteman – både med ramavtal med kommunen och större företag. Sedan 4 år tillbaka innehar han rollen som platschef hos oss på MZ Bygg.

Rollen som platschef på MZ Bygg
– På ett mellanstort företag blir det mer ansvar och frigående jobb, vilket jag gillar. Jag har hand om inköp, tar in offerter, konterar fakturor och gör prognoser. Det är varierande och det händer saker hela tiden. Projekten är varierande och det roligaste är utmaningar – det är utvecklande och krävs mer av mig som platschef. Efter 30 år inom branschen är det roligt att jag fortfarande lär mig nya saker, inleder Tom.

Varierande byggprojekt
Under sina år på MZ har Tom hunnit med ett flertal projekt. Bland annat projekt Adlern som bestod i att hyresgästanpassa en fastighet på 4 000 kvadratmeter och bygga till ytterligare yta med två nya våningsplan till Convendum. Utöver det har han varit platschef vid ombyggnationen av Mosebacketerrassen, radhus i Danderyd och just nu medverkar han i projekt Gengasen i Örby på uppdrag av John Mattson.

– Under vintern 2022 påbörjades första etappen på projektet där vi även samverkar vägg i vägg med nyproduktionen som en annan byggfirma driver. Det har varit en hektisk start men vi har kommit igång bra med hantverkare och arbetsledare på plats.

Tom, vad är du extra stolt över från din tid på MZ?
– Mosebacketerrassen var ett uppmärksammat projekt och Convendum är ett fint referensprojekt. Det var roligt att vara en del av dessa projekt som båda var omfattande!