MZ Bygg logo
Ali Noori: “Jag blev anställd redan efter tre dagar”

Från att ha arbetat som murare i Afghanistan till att idag inneha rollen som snickare på MZ Bygg. Övergången blev naturlig för Ali Noori efter flytten till Sverige 2011. Arbetet på Ryttargatan 4 i Solna är ett av många varierande projekt han har tagit sig an inom bolaget sedan dess.

Anställd efter bara tre dagar

Med tidigare erfarenhet inom bygg kom valet att arbeta inom branschen naturligt för Ali Noori när han flyttade till Sverige för närmare tio år sedan.

– När jag kom till Sverige ville jag fortsätta jobba inom byggbranschen. Det kändes naturligt för mig efter att ha arbetat med liknande saker tidigare. Kontorsjobb är inte min grej så att få arbeta med kroppen passar mig bra. Efter en tid hos en branschkollega sökte jag nya utmaningar och såg en skylt där det stod MZ Bygg. Jag skickade en spontanansökan och fick jobbet efter tre dagar. Nu har jag arbetat på bolaget i två år och trivs väldigt bra!, inleder Ali.

Delaktighet skapar trivsel

Inkludering och respekt är något som genomsyrar bolaget och gör att samtliga medarbetare har möjlighet att bidra till företagets och kundernas utveckling. Delaktigheten uppmuntras och skapar ökad trivsel bland de anställda. Ali betonar sin glädje över att MZ Bygg är både en trygg och rolig arbetsplats.

– Cheferna lyssnar alltid på förslag och inkluderar allas tankar och åsikter. Jag blir glad varje dag jag kommer till jobbet. Trots stressiga dagar är det alltid bra stämning och alla peppar varandra, berättar Ali.

 Hobby och arbete som samverkar

Att vara snickare kan vara fysiskt ansträngande – något som Ali berättar är roligt men också utmanande. Vikten av att ta hand om sin kropp är avgörande för att förebygga skador. För Ali är det dock en naturlig del av hans vardagliga liv.

– Jag har alltid tyckt om att använda kroppen. Jag tränar inte bara för att få en stark kropp, utan också för att det är kul. På fritiden hyr jag en kolonilott där jag krattar och odlar på tomten. Det handlar om att leva sunt, träna och äta bra, avslutar Ali.