“Både jag och MZ har ambitioner att utvecklas!”

Johan Strömbäck har arbetat hos oss på MZ Bygg i drygt 7 år och genomgått en gedigen karriärresa under åren. Från snickare till arbetsledare, för att sedan landa i rollen som platschef. Han drivs av personlig utveckling och att göra vardagen bättre för både sig själv och sina kollegor. En klippa i teamet!

– Hos MZ kan jag påverka både arbetsplatsen och vardagen, på så sätt kan jag utforma den så att jag och mina kollegor trivs. Det bästa är att jag kan utvecklas som person, men även utveckla andra! Jag har en tät dialog med teamet och lyssnar på deras åsikter. Jag drivs av att göra vardagen bättre för andra, inleder Johan.

Vi är tacksamma över hans insatser, engagemang och att han väljer att stanna hos oss.

– Jag har varit här i många år nu och utvecklingsmöjligheterna inom företaget håller mig kvar. MZ är ett företag som har ambitioner att utvecklas och det har jag också! Både Tobbe och Mange är drivande och det är korta kommunikationsvägar. Det går att ringa vem som helst, alla vill framåt och stöttar varandra. Företaget växer och vi blir större, det är inspirerande!, berättar Johan.

Projektet Bergsklippan på Djurgården
Johan är för närvarande platschef på projektet Bergsklippan som snart når sitt slutskede. Det inleddes i augusti 2021 och sedan dess har 21 stycken befintliga lägenheter totalrenoverats, och ytterligare fyra lägenheter har byggts till i toppkvalitet (varav en blev etagelägenhet med en av de befintliga). Projektet beräknas vara färdigställt efter sommaren 2022.

– Johan har en nyckelfunktion i arbetet. Så här ett tag in i projektet kan jag konstatera att han och övriga i teamet verkligen gör ett bra jobb!, berättar Henrik Matseus, arbetschef på MZ.

Rollen som platschef
Vidare beskriver Johan att han uppskattar kombinationen av renovering och tillbyggnation.

– Som platschef har jag ett helikopterperspektiv över projektet. Jag är på bygget varje dag för att både få kontroll och fördela arbetsuppgifter. Det är roligt och betryggande att ha total kontroll över projekten. Planering ingår i det dagliga arbetet och jag ansvarar även för avrop, inköp av material och dialog med övriga yrkesgrupper på plats. Vi har stående möten varje vecka med alla yrkesgrupper och ytterligare avstämningar för specifika tillfällen, berättar Johan.Snickare i grunden
Utöver dagar på byggarbetsplatser föredrar Johan att köra enduro och att träna, framför allt konditionsträning som han beskriver som fördelaktigt för sitt yrke.

– Energin jag får av att träna tar jag med mig in i den aktiva vardagen som platschef, men jag ska erkänna att jag saknar att vara snickare lite grann! Det får jag däremot utlopp för när jag snickrar på sommarstugan, det ger mig det bästa av två världar, avslutar Johan.