MZ Bygg logo
Daniel Nyqvist: “Att samarbeta med andra är givande”

Daniel Nyqvist har arbetat på MZ Bygg i 12 år med roller såsom snickare, arbetsledare och platschef. Med sin gedigna erfarenhet och sitt lösningsorienterade arbetssätt är han en uppskattad medarbetare som alltid levererar. Möt vår platschef Daniel Nyqvist!

Med över tjugo års erfarenhet från byggbranschen tillhör Daniel Nyqvist en av de mest erfarna kollegorna på MZ Bygg. I dagsläget arbetar han och kollegorna med en omfattande renovering i Bagarmossen, på uppdrag av Wåhlin Fastigheter. Arbetet innefattar totalt 22 stycken lägenheter fördelat på två fastigheter, där allt från rivning och tilläggsisolering till fasad- och balkongrenovering står på agendan. Fastigheterna förses exempelvis med nya VVS- och elstammar, nytt ventilationssystem och nya entrépartier i ek. Renoveringen påbörjades i maj 2021 och målsättningen är att bygget ska stå klart i april 2022.

– Dessa projekt brukar ta cirka ett år att färdigställa. Vi ligger i fas med arbetet, till och med lite före sett till tidsplanen, berättar Daniel.

Ett välfungerande samarbete med Wåhlin Fastigheter 

Än så länge har Daniel utfört ungefär tio uppdrag för Wåhlin Fastigheter, ett samarbete han menar har fungerat väldigt bra under alla år. 

– Arbetet för Wåhlin rullar på smärtfritt. Det är alltid uppskattat med samarbeten som innebär mycket frihet under ansvar och som genererar goda slutresultat, berättar Daniel. 

Ett givande arbete 

Daniel arbetar främst med ROT-projekt, vilket innebär renovering samt om- och tillbyggnationer. Dessa projekt tycker han bäst om då det handlar om att tänka fritt inom projektets ramar – ett kreativt och lösningsorienterat arbete.

– När det handlar om ombyggnationer ser projektet sällan ut som man tänkt sig från början. Det krävs nästan alltid någon annan lösning eller metod, där man får samarbeta tätt med andra arbetsgrupper – exempelvis rör och ventilation. Det är givande, berättar Daniel. 

– Daniel är ett fantastiskt föredöme när det kommer till våra värdeord. Han lever som vi lär och det är något vi värderar högt!, avslutar Tobias Ziethén, VD på MZ Gruppen AB.