MZ Bygg logo
“Det bästa med jobbet är att jag hela tiden lär mig något nytt!”

Winston Fuentes är kalkylatorn som ständigt har många bollar i luften. Han uppskattar särskilt den ständiga utvecklingen inom yrket och att han får möjlighet att träffa så många intressanta människor. Hans breda erfarenhet kommer väl till pass i våra projekt! 

Winston arbetar som kalkylator hos oss på MZ sedan juni 2020. Han har tidigare arbetat med kalkyler som konsult på beställarsidan, och idag får han se byggbranschen från andra sidan bordet – vilket han beskriver som både utvecklande och roligt!

Arbetsprocessen i rollen som kalkylator

Som kalkylator har Winston en viktig roll redan från start i arbetsprocessen. Han ansvarar för att handplocka intressanta projekt och ansöka om utvalda projekt.

– Min uppgift är att skapa en helhetsbild av projektet, genom att läsa igenom upplägget och sammanställa vilka inblandade yrkesgrupper som behövs. Det kan vara allt ifrån VVS-installatörer till elektriker, berättar Winston. 

Winston skickar sedan vidare underlaget till olika yrkesgrupper för att de ska ha möjlighet att räkna på kostnaderna för projektet. 

– När jag har fått in anbud från utvalda aktörer sätter jag igång att sammanställa och göra vår egen kalkyl för projektet, fortsätter Winston. 

Stresstålighet krävs i yrkesrollen

Han beskriver att den viktigaste egenskapen i rollen som kalkylator är att vara stresstålig. Han har haft ett finger med i många av MZs senaste projekt – bland annat Ståthållaren, Bergsklippan och BRF Högdalen. Just nu arbetar han med att räkna på en ny förskola i Nynäshamn, samt flera ROT-projekt. 

– Det är ständigt många bollar i luften och det gör att jag utvecklas hela tiden. Dagarna går väldigt snabbt och det är roligt att det alltid händer saker på företaget. Jag lär mig något nytt hela tiden!, säger Winston.