Förbättrad arbetsmiljö, spännande projekt och lång erfarenhet

40 år. Så länge har Tommy Rehn varit en del av branschen. Värdefulla år där han har samlat på sig omfattande kompetens och oändlig erfarenhet kring allt som hör yrket till. Tommy belyser framför allt hur helhetstänket kring miljö och hälsa har förbättrats genom åren – där miljövänliga material och ergonomiska hjälpmedel står i centrum.

Utveckling av hälso- och miljöaspekter 

Sedan Tommy blev snickare är det en hel del som har förändrats. Han berättar att det finns ett större helhetstänk kring miljö och energiförbrukning idag som har saknats tidigare. Utvecklingen har på många sätt skapat bättre förutsättningar för arbetet. 

– Hälsoriskerna på våra byggarbetsplatser har minskat med åren, framför allt i takt med att materialen förändras och blir mer miljövänliga. Vi som arbetar på byggen erbjuds även bättre arbetskläder och användbara hjälpmedel för att undvika tunga lyft. Det är något som jag verkligen uppskattar, inleder Tommy. 

Delaktig i projektet i Vasastan

För närvarande arbetar Tommy i Vasastan i Stockholm där MZ Bygg är totalentreprenör på ett spännande projekt. En fastighet omfattande 4 000 kvadratmeter totalrenoveras och utökas med två nya våningsplan. Visionen är att skapa moderna lokaler till kontorshotellet Convendum – för framtidens coworking. Totalrenoveringen projekteras i nära samarbete med uppdragsgivaren Adlern Nedo Fastighets AB och förväntas slutföras i april 2022.

– Jag påbörjade projektet med att sätta upp skyddsutrustning i lokalerna. Killarna började direkt med att PCB-sanera fasaden från giftiga material, det är något som användes förr i tiden men som numera är förbjudet. Även det är ett tydligt exempel på hur branschen har förändrats till det bättre!, berättar Tommy.