“Här är man en i gänget, inte en i mängden”

Daniel Öfverbeck har varit i branschen sedan 2009 och arbetat hos oss på MZ Bygg sedan mars 2019. Han innehar rollen som arbetsledare och har lett flera projekt med bravur, däribland projekt Spiken i Sundbyberg som tilldelades priset “Årets byggnad 2021”. I skrivande stund är han delaktig i projekt Ståthållaren där arbetet har fortlöpt sedan augusti 2021. Daniel berättar om rollen som arbetsledare och MZ som arbetsgivare.

Leder arbetet på plats
Rollen som arbetsledare inkluderar bland annat dialog med samtliga yrkesgrupper på plats, skyddsronder för att säkerställa en bra arbetsmiljö och självklart att leda arbetet på plats.

– Jag håller koll på fältet för att försäkra mig om att alla har det de behöver för att komma framåt i arbetet. Det är viktigt att de har rätt förutsättningar för att leverera ett bra resultat. Jag finns på plats för att besvara frågor, lösa utmaningar som dyker upp och tar fram detaljer när det krävs, berättar Daniel.

MZ Bygg som arbetsgivare
Daniel beskriver att han gärna är med från start, redan vid projekteringen, för att få tid till att sätta sig in ordentligt och få koll på projekten. Vidare berättar han om hur projekten överlappar varandra och att det finns tydliga processer och rutiner inom företaget.

– MZ är ett väldigt seriöst och familjärt företag. Här är man en i gänget, inte en i mängden. Vi arbetar i alla projekt tillsammans och jag uppskattar att cheferna är både delaktiga och närvarande. Det är en bra arbetsgivare och de har stöttat mig under sjukskrivning, vilket känns bra. De månar om firman och oss medarbetare, berättar Daniel.