MZ Bygg logo
Mikael Lundqvist: “Alla blir sedda på jobbet!”

Servicesnickaren Mikael Lundqvist har lång erfarenhet inom branschen, och har jobbat hos oss på MZ Bygg i över ett decennium. Med sin ordningsamma och serviceinriktade ådra passar han bra i rollen.

– Det är en väldigt familjär miljö inom företaget som gör att jag fortfarande trivs efter 11 år. Våra chefer är stöttande och ger oss eget ansvar, och det känns som att alla blir sedda. Något som jag tycker är extra roligt är våra gemensamma luncher, berättar Mikael. 

Varierande arbetsuppgifter

Mikaels arbetsuppgifter är varierande och arbetet innebär mycket frihet under ansvar. Det kan handla om allt ifrån att på kort varsel hjälpa till att byta handtag, till att vara kvar på ett och samma projekt i över 2–3 månaders tid. Det är många saker på gång samtidigt och i rollen som servicesnickare har han ofta kontakt med andra yrkesgrupper för att allt ska gå rätt till.

– När jag har blivit tilldelad uppdrag är jag självgående och arbetar med frihet under ansvar. Gör vi ett bra jobb sprider det ett gott rykte som kan leda till mer jobb, så det är viktigt att vi sköter arbetet ordentligt, förklarar Mikael. 

Noggrannhet är A och O

Mikael är en ordningsam person som inte gillar att ha det stökigt omkring sig när han arbetar och han lägger stor vikt vid att vara noggrann i projekten. Bland det bästa han vet med arbetet är när han ser att kunderna blir nöjda för saker som för honom känns små, men som blir stora och viktiga för dem. 

– Jag gillar ordning och reda! Man kan nog kalla mig lite pedantisk. Jag får ofta hjälpa kunderna med finliret och det gillar jag, avslutar Mikael och ler.