MZ Bygg logo
“MZ är ett väldigt seriöst och genuint byggbolag”

Paola har över 10 års erfarenhet inom byggbranschen där hon har arbetat med både ROT-tjänster och nyproduktion som konsult och egenföretagare. Hon är med i nätverket Byggbranschens kvinnor och verkar dagligen för att utveckla branschen. Sedan hösten 2023 är hon en del av oss på MZ Bygg där hon ansvarar för upphandling och inköp i några projekt samt agerar tillvalsansvarig och tillfällig platschef på projekt Översten.  

– Min uppfattning är att MZ är ett väldigt seriöst och genuint byggbolag. Det är tydligt i alla aktiviteter, samtal, möten och uppföljningar. Jag har till exempel aldrig varit på ett byggbolag som för så noga anteckningar och protokoll över allt de gör. Det är otroligt organiserat och det imponerades jag av. Det gör att jag som medarbetare vill göra rätt och genom att följa företagets processer vet jag att jag kan stå för allt gentemot kunden. Det skapar trygghet, berättar Paola. 

Vad är det bästa med de olika rollerna? 
– När det kommer till upphandling handlar det om att i ett tidigt skede kunna sätta sig in i ett projekt och tidigt kunna se förbättringar. Som tillvalsansvarig är det roligaste att träffa och komma nära många olika människor och att kunna bidra till deras beslut. I rollen som platschef är det väldigt roligt att spräcka normer som kvinna på ett bygge i den rollen! Där får jag vara med och sätta upp rutiner och driva bygget framåt. 

Berätta mer om rollen som tillfällig platschef och vad du har bidragit till på kort tid på Översten
– Som platschef utgår jag från att alla vill jobba mot samma mål, den grunden är viktig för mig. Jag arbetar för att ge utrymme så att alla kommer till tals om tidsplanen, produktionsordningen, arbetsmiljön och så vidare. Det är inget “vi” mot “ni” utan tillsammans. Som ett led i det har jag och arbetsledaren Stefan till exempel infört ett produktionsmöte varje morgon för att fånga upp saker i tid och skapa möjlighet för alla att säga sitt. Det ligger i allas intresse att det flyter på och vi gör det här tillsammans. Jag har också tagit en whiteboardtavla till projektet där varje yrkeskategori kan fylla i viktig information, pågående arbete med mera. Det skapar tydlighet.

Du är med i nätverket Byggbranschens kvinnor, hur lockar vi fler kvinnor till branschen?
– Jag ser att det finns ett stort intresse där ute och genom att visa fler förebilder kan vi nå fler. Tack vare att vi syns i forum såsom det kvinnliga nätverket kan vi dela med oss av pågående projekt och lediga tjänster och på så sätt visa att det är en spännande bransch att arbeta i!