Ture – snickare med stor passion för hantverket, skogen och naturen

Ture Andersson inledde sin karriär i byggbranschen år 2014. Sedan dess har han arbetat som snickare och spenderat många timmar på olika byggen runt omkring Stockholm. I november 2018 blev han en del av MZ Bygg-teamet och beskriver att han trivdes som fisken i vattnet från start.

Variation och lösningsorienterat arbete

En lycklig slump resulterade i att Ture anslöt sig till gänget på MZ. Resan har sedan dess karakteriserats av ett flertal spännande projekt, varav många har inneburit renovering och nybyggnation av lägenheter. 

– Med tanke på att jag framför allt har varit delaktig i lägenhetsprojekt finns det ett annat projekt som sticker ut från mängden. Vi genomförde ett arbete i Danderyd där vi renoverade radhus – det var helt nytt för mig vilket gjorde det extra roligt. Jag gillar verkligen variationen i arbetet, det gör att jag får möjligheten att utmana mig själv hela tiden!, inleder Ture.

God kommunikation och trygghet i teamet

Ture arbetade nyligen med finliret och de sista detaljerna på Ryttargatan 4 i Solna. MZ inledde det projektet under 2020 för en totalrenovering av ett flerbostadshus från 1936. Ture var involverad som snickare i flera delar av renoveringen och har exempelvis arbetat med kök, badrum och hisschaktet på vinden. 

– Det sista som färdigställdes var hisstoppen! Samarbetet flöt på väldigt bra under projektet, precis som alltid. Vi är flexibla i vårt arbete, har fin kommunikation och trivs otroligt bra tillsammans – dessutom känner vi till varandras styrkor och svagheter. Det är ett vinnande koncept, berättar Ture. 

Stor passion för hantverket 

Vidare beskriver Ture att det han uppskattar mest med sitt arbete är kollegorna. Han berättar att han kände sig välkommen och som en i gänget från start, han kände sig hemma. 

– Vårt team består av många olika människor och alla är fantastiska på sitt sätt. Varje dag är en fröjd och jag har alltid roligt på jobbet. Dessutom älskar jag ju hantverket kring snickeri och spenderar mycket tid på det även på fritiden. Jag och min pojkvän har ett sommarhus utanför Finspång där vi gärna håller hus, det blir en hel del snickeri och vandring i skogen, avslutar Ture.